5 praktičnih stvari koje možete da radite tokom leta

5 praktičnih stvari koje možete da radite tokom leta

Kada se polože svi ispiti, završi škola ili dok se čeka prvi ili neki novi posao, razmišljanja mladih širom sveta su slična: „Šta ću sada sa svim ovim slobodnim vremenom?“

Svakako, postoje različiti načini kako provesti slobodno vreme tokom leta. Tu su prijatelji sa kojima se možete družiti, filmovi za gledanje, knjige koje niste stigli da pročitate, uživanje u prirodi i vremenu provedenom sa porodicom.

Ali, tokom slobodnih letnjih dana može se uraditi i toliko praktičnih stvari.

Ove je predlog liste od 5 korisnih stvari koje možete obaviti ako ste slobodni tokom leta.

1. Naučite novi jezik

....ili unapredite, usavršite jezik koji već znate. Izaberite način rada koji baš vama odgovara, popunite „rupe“ u znanju, aktivirajte pasivno znanje, oslobodite se za konverzaciju.

2. Poboljšajte svoje fizičko zdravlje

Imate više slobodnog vremena nego inače. Dakle, ovo je sjajna prilika da počnete dobro da spavate, redovno vežbate i jedete zdravo.

3. Ovladajte novom veštinom

Mogli biste da naučite nešto poput ...

Kuvanja

Crtanja

Izrade vrhunske digitalne fotografije

Ili upišite auto-školu...

4. Pohađajte onlajn kurs

Možete odabrati na hiljade kurseva na mreži. To mogu da budu kursevi iz oblasti IT-a, menadžmenta, ili kako da napraviš svoj vebsajt.

5. Nađite privremeni posao ili praksu

Ne razmišljajte previše oko toga koliko je posao plaćen.  Izreka kaže: „Uzmi posao zbog onoga što ćeš da naučiš, a ne zbog toga što ćeš da zaradiš!“. Najbolje iskustvo učenja može doći u obliku neplaćenog posla ili prakse.