Fakultet za inženjerski menadžment Beograd

Fakultet za inženjerski menadžment Beograd

Akreditovan Fakultet koji je osnovala grupa svetski priznatih profesora koji su stekli znanja na najprestižnijim svetskim univerzitetima. Reakreditovan je 2019.

Programi osnovnih studija: Inženjerski menadžment (240 ECTS), smerovi: visoke tehnologije, kreativne industrije, bezbednost; Menadžment (180 ECTS); Umetnička igra (180 ECTS), smerovi: klasičan balet, savremena igra, narodna igra, pedagogija, koreografija.

Programi master studija: Upravljanje projektima i industrija 4.0 (60 ECTS); Inženjering i menadžment bezbednosno-informativnih sistema (60 ECTS); Ekonomika i menadžment energetike (60 ECTS); Menadžment (120 ECTS); Umetnička igra (120 ECTS).

Programi doktorskih studija: Upravljanje otpadom (180 ECTS) i Umetnička igra (180 ECTS).

Otvorena vrata petkom od 10-14. Zakazuju se putem E-maila prijava@fim.rs.

Program Inženjerski menadžment ima za cilj osposobljavanje studenata za samostalni rad na procesima upravljanja proizvodnim tehnologijama, ali i u kreativnim industrijama, informacionim tehnologijama i bezbednosti. Cilj studijskog programa je savladavanje inženjerskih veština i metoda koje se primenjuju u određenim upravljačkim procesima, kao što su planiranje, upravljanje projektima, organizovanje i kontrola. Pored toga, program je koncipiran tako da podstiče studente da promišljaju, da steknu veštine objektivnog i na dokazima zasnovanog posmatranja, tumačenja pojava, analize i sinteze podataka.

Student koji završi studijski program Inženjerski menadžment je osposobljen za poslove inženjerskog menadžmenta, što znači da će znati da upravlja različitim procesima primenom inženjerskih metoda. Imaće  sposobnosti za kreativno rešavanje problema i donošenje odluka iz oblasti upravljanja preduzećima iz proizvodnih i uslužnih industrija. Posedovaće znanje iz oblasti inženjeringa, tehnoloških procesa, informaciono-komunikacionih tehnologija, elektronskog poslovanja, operativnog menadžmenta,  strategijskog menadžmenta, upravljanja znanjem, menadžmenta odnosa sa kupcima, logistike, upravljanja kvalitetom, upravljanja projektima, koncipiranja baza podataka, sistema za podršku odlučivanju, koncipiranja inteligentnih sistema, upravljanja ljudskim resursima, upravljanja rizicima, industrije 4.0 i sl.

Bulevar Vojvode Mišića 43, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 2652076
http://fim.edu.rs