INŽENJERING I MENADŽMENT BEZBEDNOSNO – INFORMACIONIH SISTEMA

INŽENJERING I MENADŽMENT BEZBEDNOSNO – INFORMACIONIH SISTEMA

Bezbednost u 21 veku je kompleksnija nego ikada u istoriji čovečanstva, ubrzan razvoj društva proizveo je opasnosti koje nisu bile zamislive. Klimatske promene, razvoj tehnologije utiču na svetsku bezbednost mnogo više od konflikata koji su se vodili i vode se i danas. 

Osnovni cilj progama Bezbednost  je osposobljavanje studenata za upravljanje vanrednim situacijama i krizni menadžment. Cilj studijskog programa je sticanje znanja i veština za rad u službama kojima je osnovni zadatak suočavanje sa bezbednosnim izazovima i rizicima savremenog doba.  Program je koncipiran tako da podstiče studente da promišljaju, da steknu znanja i sposobnosti za delovanje u svim krizama koje nas pogadjaju.

Student koji završi studijski program Bezbednost je osposobljen za poslove civilne zaštite, upravljanja vanrednim situacijama, izrade procene bezbednosnih rizika, rukovodjenje timovima za rešavanje prirodnih katastrofa i tehničko tehnoloških nesreća, kao i za rad u timovima za rukovodjenje krizama u organizacijama. Posedovaće znanje iz oblasti teorija bezbednosti, kriznog menadžmenta, medjunarodnih organizacija, Evropske unije, diplomatsko konzularnih poslova, prirodnih katastrofa i znanje dva svetska jezika koji se uče na sve četiri godine osnovnih studija kako bi učestvovali u medjunarodnim aktivnostima iz oblasti bezbednosti.

Bulevar Vojvode Mišića 43, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 2652076
http://fim.edu.rs