SVEČANA DODELA DIPLOMA U ODSEKU TRSTENIK AKADEMIJE STRUKOVNIH STUDIJA TRSTENIK

SVEČANA DODELA DIPLOMA U ODSEKU TRSTENIK AKADEMIJE STRUKOVNIH STUDIJA TRSTENIK

U subotu, 03.07.2021. god. je u Odseku Trstenik Akademije strukovnih studija Šumadija, na svečanosti priređenoj u Domu kulture Trstenik, podeljeno 196 diploma svršenim studentima osnovnih, specijalističkih i master studija. Kako Odsek Trstenik ima akreditovane centre u Boru, Priboju i Tutinu, na ceremoniji su bili prisutni svršeni studenti iz preko 30 opština, iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Tom prilikom, nagrađeni su i najbolji studenti na svim studijskim programima i svim nivoima studija.

Tokom svečanosti povodom uručivanja diploma, prisutnima su se obratili: rukovodilac Odseka Trstenik, profesor dr Goran Miodragović, predsednik akademije Šumadija, profesor dr Milan Đorđević i predsednica opštine Milena Turk. Oni su naglasili važnost nastavka tesne saradnje odseka, lokalne samouprave, privrede regiona, ali i države.

Kako je student master studija informacionih tehnologija, Srećko Aćimović, sa prosečnom ocenom 9,89 ujedno i najbolji student na svim nivoima studija na celoj akademiji Šumadija, predsednica opštine Trstenik, gospođa Milena Turk, je ovom studentu uručila i specijalnu nagradu u ime opštine Trstenik.

Nakon dodele diploma, za sve goste i studente je priređen koktel u foajeu Doma kulture, gde se nastavilo druženje u prijatnom ambijentu.

Već, u ponedeljak, 05.07.2021. god. na odseku je organizovano polaganje prijemnog ispita iz matematike za tri atraktivna studijska programa: mašinsko inženjerstvo (sa dva modula: hidraulika i pneumatika i proizvodne tehnologije), drumski saobraćaj  i informacione tehnologije.

Interesovanje mladih za ove smerove je značajno, tako da će za septembar najverovatnije ostati samo mesta za samofinansirajuće studente.

Inače, na odseku Trstenik, nekada Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija Trstenik je u periodu od osnivanja do 2007. godine (kada je to bila Viša tehnička Trstenik) diplomiralo 1.927 inženjera mašinstva raznih profila , a od 2007. god do danas, prelaskom na visoko obrazovanje, diplomiralo je 2.567 studenata na osnovnim strukovnim studijama, na specijalističkim strukovnim 422 studenta, a na master strukovnim studijama 10 studenata.

Budite i Vi deo tima koji beleži odlične rezultate!

R.Krstića 19 37240 Trstenik
037/ 714 121 037/ 711 479
studentska.sluzbats@asss.edu.rs
http://vtmsts.edu.ras